High Resolution Hospital


Bollullos

Bollullos Par del Condado, Spain

Client
Servicio Andaluz de Salud
Architects
Planho
Design
2015
Procedure
Competition: finalist

The strength of the proposal is based on converting the seemingly unfavorable characteristics of the site into allied elements to achieve a balanced and respectful result with the environment. The hospital looks for a calm implantation, staggered to take advantage of the unevenness of the plot and get a low profile and integrated with the horizon. Its volumetry is based on simple, strong and reinforced by the pure white of its facades. The layout in plan follows rigorously the structural module, only interrupted by some courtyards that introduce rhythm to a very compact and optimized plant to minimize travel and improve its functionality.